Саопштења

Кесар: Константин Самофалов још једном у улози испразног мегафона

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.06.2021.

 

Дејан Кесар

Народни посланик

 

Константин Самофалов је још једном у улози испразног мегафона оних који су Србију својевремено  довели до ивице економског и друштвеног амбиса покушао да обмане грађане ове земље. Обмана и лаж злочинцима из бившег режима  није страно, за боље од тога нису ни способни. Оно што Самофалов и његове газде немају  храбрости да признају јесте да је организована криминална група Беливука лишена слободе и процесуирана управо за време Александра Вучића и Српске напредне странке.

Они ту храброст нису имали никада, лакше им је било да сервилно опслужују мафијаше, да им Шарићев клан буду главни инвеститори, а "земунци" и данас омиљено друштво. Нека пита Ђиласа зашто је то тако. „ Храброст“  је само постојала онда када је захваљујући политичкој подршци тадашњег жутог предузећа породици Самофалов омогућено да на сумњив начин стекне огроман број некретнина на ексклузивним локацијама на Врачару.

А посебно је јадно и бедно  када такви говоре о покојном Оливеру Ивановићу. О Оливеру Ивановићу говоре они који нису предузели ништа да би њему и члановима његове породице помогли док се  налазио у притвору и који су немо гледали док су се за време њихове власти нападали Срби на Косову и Метохији, али и широм Србије и новинари и грађани који су учествовали на митинзима против тадашње власти.

Александар Вучић и Српска напредна странка су једини који су тада штитили и породицу Оливера Ивановића, али и читав наш прогоњен и намучен народ. Говорити о Косову из угла некога ко je био део политике која  је пред Међународним судом правде починила посебан злочин према свом народу и својој земљи тек је неприхватљиво. Грађани Србије од 2012.године могу да виде свакодневну борбу Александра Вучића за заштиту националних интереса, Косова и Метохије  у границама Србије и заштиту српског народа на Косову. Када исти говори о подршци Александру Вучићу и његовој одговорној политици, нек се подсети да је та политика на изборима одржаним  2020.годиние освојила преко 60 посто подршке грађана Србије, док картел чије интересе он заступа нема ни у једном релевантном истраживању.

Нема га зато што народ не жели више да гласа за остатке некадашње Демократске странке која је ову земљу разорила и довела на ивицу пропасти у свим областима. Грађани не желе да гласају за политику која позива на доношење декларације о геноциду у Сребреници и политику која позива на увођење санкција Србији. И неће да гласају за оне који су исти као Драган Ђилас, чији је једини циљ да сачува својих 619 милиона евра на Маурицијусу и још 17 светских дестинација. Такви сами себе воде на место на коме је завршила комплетна Демократска странка. На сметлиште политичке историје. И уместо да свакодневно нападате политику будућности, политику већих плата и пензија, политику нових ауто-путева коју предводи Алескандар Вучић, покушајте народу  да објасните како сте стекли квадрате на најбољим локацијама на Врачару, рачуне са десетине и стотине милиона евра које нисте имали пре него што сте зајахали на власти. Можда најзад схватите шта је заиста била ваша кобна грешка.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА