Саопштења

Козарев: Понош и Јеремић српску војску довели на ивицу пропасти

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 22.08.2018.

 

Душан Козарев

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

 


Вук Јеремић, Здравко Понош и њихова групица сарадника, финансирана од сумњивих међународних шпекуланата и страних амбасада, добила је задатак да јавност у Србији убеди да ће наша држава изгубити нешто евентуалним проналажењем компромисног решења за проблеме на Косову и Метохији.

Та група служи, као тоалет-папир, за повремену једнократну употребу онима који су били и дан-данас јесу главни спонзори самопроглашене косовске независности, а којима су служили и у време док су били на високим државним и војним позицијама.

Доба највећих пораза у политичкој и дипломатској борби Србије за очување националних интереса на Косову и Метохији обележио је управо Вук Јеремић, данас слављен од најокорелијих албанских иредентиста као неко ко је зацементирао њихов државотворни пројекат.

Његов пораз пред Међународним судом правде, измештање дијалога Београда и Приштине из Уједињених нација под окриље Европске уније, постављање граничних прелаза и албанских цариника усред наше државе, историјски је пораз српске националне политике, а историјска победа албанског државотворног покрета на Косову и Метохији.

Сад се и шеф Јеремићевог војног НАТО кабинета Здравко Понош сетио да дели лекције о војној стратегији, без трунке срама и гриже савести, након што је српску војску по налогу евро-атлантских моћника довео на ивицу пропасти, заговарајући успут отворено улазак Србије у савез са дојучерашњим непријатељима.

Тај човек је био и остаће довека срамота за српску униформу и тужни подсетник на време када је Србија пљунула на сопствену херојску прошлост и дозволила да јој питомци НАТО школа уништавају војску и саме темеље слободе, суверености и независности.