Саопштења

Мали: Наше јавне финансије су стабилне

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 11.02.2024.

 

Синиша Мали

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Каже Здравко Понош како ће "Резолуција Европског парламента прилично урушити кредитни рејтинг Србије и учинити је неподесном за стране инвестиције".

Дакле, некадашњи кандидат за председника Републике Србије у потпуности признаје да је опозиција подржавајући ову резолуцију покушала да сруши кредитни рејтинг ове земље. Фасцинантно је колико далеко иду у томе да униште Србију и отворено се радују томе да кредитни рејтинг може да буде урушен.

Кредитни рејтинг је крвна слика сваке земље, нешто што инвеститори прво гледају, и дуго нам је требало да после банкрота коју су нам они оставили, успемо да га подигнемо на ниво на ком је данас. Сада смо на корак од инвестиционог рејтинга, и припадници опозиције то врло добро знају, али очигледно тешко прихватају.

Могу да им поручим само једно - наше јавне финансије су стабилне, настављамо да растемо, имамо рекордну запосленост, а са програмом "Скок у будућност - Србија 2027",  поготово захваљујући томе што ћемо бити домаћини специјализоване изложбе "EXPO 2027", за нашу земљу више неће бити граница. Очекујемо да ће просечна плата у Србији тада износити 1.400 евра, а пензија и минимална зарада 650 евра. Идемо даље!

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА