Саопштења

Мали: Србија данас води одговорну спољну политику

Чули смо данас од Драгана Ђиласа да Србија у претходних 20 година никада није била даља од Европе. О, верујте ми да јесте, а подсетићу Вас и кад. Баш оног једног дана 2012. године када је Србија на рачуну имала осам милијарди динара, недовољно и за исплату пензија, а камоли за амбициозне европске мисли. Данас их је лакше разрађивати са више од 600 милијарди динара у каси. 

Дакле, тог дана када су нас минути делили и од званичног банкрота, смо вероватно били најдаље од Европе икада, јер сте се спремали да пензионере оставите без пензија, јер сте животни стандард грађана Србије толико девастирали да је сваки четврти грађанин Србије био без посла, јер сте затровали привредни амбијент у тој мери да ниједан инвеститор није желео да послује у Србији, јер нисте знали да управљате ни монетарном политиком, па сте дозволили економску пропаст грађана на чије животе се поражавајуће одразио скок курса са 80 на 120 динара за један евро.

Кажете, желели бисте остварене људе у политици. Па, бизнисмене као што сте Ви, који су способни да направе профит од 619 милиона евра, али искључиво лични,  сигурно опет нећемо гледати. Јер, за то би грађани морали да забораве све што сте им урадили док сте обављали важне државне функције, па да опет гласају за Вас.

Нико не може бити толико забораван. Лоше ствари заборављамо, али сећамо се осећаја када није био достојан човека стандард живота који сте нудли, празна обећања која сте давали не би ли остали што дуже на власти.

Србија данас води одговорну спољну политику усмерену ка очувању територијалног интегритета, очувању тешком муком стеченог угледа међу међународним организацијама, очувању финансијске стабилности до које се дошло након тешких и болних реформи које Ви нисте желели да спроводите јер су непопуларне. 

Кажете “хајде мало да почнемо да живимо”.

Хоћемо. Чим завршимо започете реформе, чим Србију потпуно опоравимо од економског уназађивања које сте јој донели, чим стабилизујемо висок прилив страних директних инвестиција које нам доносе нова радна места, плате нашим грађанима, светске стандарде у производњи, развој нових технологија и – економски успех.

Хоћемо, живећемо, без ваших економских идеја које смо једва преживели. 

То је једини пут успеха за Србију, рекао је потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА