Саопштења

Марко Ђурић и Андреј Климов о сарадњи Србије и Русије у борби са корона вирусом

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 02.04.2020.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић и заменик генералног секретара Јединствене Русије Андреј Климов разговарали су данас посредством видео-линка о сарадњи Србије и Русије у борби са коронавирусом и политичким и економским последицама пандемије по међународне односе.

Пандемија корона вируса биће, према Ђурићевим речима, како је уверен, још једна потврда братских односа и солидарности српског и руског народа.

Однос пријатељства и поверења између председника Александра Вучића и Владимира Путина биће и у овим тренуцима тешких изазова за грађане двеју држава поуздан основ за учвршћивање српско-руског пријатељства и сарадње, констатовали су саговорници.

Српска напредна странка и Јединствена Русија наставиће да и наредних дана и недеља одржавају отворене канале за редовну размену искустава и информација о борби против корона вируса.

Ђурић и Климов разговарали су и о ситуацији на Косову и Метохији и проблемима српског народа у покрајини у светлу епидемиолошке ситуације али и најављеног увођења „реципроцитета“ Приштине према Београду.

И овом приликом, Ђурић је изразио захвалност Русији због подршке коју пружа Србији на међународном плану када је реч о Косову и Метохији и борби за поштовање међународног права.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА