Саопштења

Марковић: Савез за Србију вређа интелигенцију грађана Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ / 25.02.2020.

 

Александар Марковић

народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Право вређање интелигенције и то најпре грађана Србије јесте када такозвани Савез за Србију, који воде перјанице бившег режима, покуша да данас некоме држи лекције о борби против корупције.

Ти исти данас потцењујући грађане Србије ваљда верују да је народ тек тако преко ноћи заборавио економско пустошење земље, распродају и затварање фабрика, остављање пола милиона људи на улицама без посла, лична богаћења политичара на власти који су данас мултимилионери и доношење закона којима су практично легализовали пљачкаше приватизације и омогућили тајкунима да се извуку од кривичне одговорности за бесомучну пљачку народа.

Целу тираду њихових наступа против доношења Закона о пореклу имовине, данас је наставила њихова перјаница звана Мирослав Алексић. Поводом разноразних наводних критика које је Алексић упутио на тему овог предлога укратко бих могао само да цитирам потпредседника Владе Небојшу Стефановића. Како је он то пластично рекао, коме је испитивање порекла имовине проблем – само онима који не могу да докажу како су је стекли.

Такође и на бесмислице које је Алексић данас изговорио, говорећи да председник Србије Александар Вучић поседује имовину од више од 800 милиона евра, да Небојша Стефановић поседује вилу од 300.000 евра и све остале постоји врло једноставан одговор.

Ми из Српске напредне странке смо спремни да се испита и колико и које је порекло наше имовине, како министар Стефановић јуче рече, по Закону прво да се истражи имовина чланова Владе и политичара на власти у првом реду, али онда да се крене и даље.

Вас је Алексићу, а шефове вам Вука Јеремића и Драгана Ђиласа изгледа посебно, са друге стране видим овај Закон нешто много узнемирио. Питао бих зашто, али мислим да као и грађани Србије одлично знам одговор.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка