Саопштења

Мрдић: Опозиција потврдила своју одлуку о бојкоту

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 03.04.2024.

 

Угљеша Мрдић

председник Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Скупштине Србије

 

Очигледно је да су представници опозиције дошли да изнесу ултиматум а не да направе компромис који им је и понуђен.

Они су потврдили од раније своју унапред донету одлуку о бојкоту и Ђиласова коалиција и други њихови опозициони лидери.

Владајућа коалиција је прихватила све њихове услове сем једног који се тиче бруталног скраћивања мандата у читавом низу локалних самоуправа у Србији.

Представници опозиције очигледно не схватају да су локалне самоуправе важан политички чинилац, које функционишу по Уставом и законима утврђеним правилима.

Локалне самоуправе су, такође, уставна и законска категорија и било би најгоре правно насиље када би Скупштина, како они желе, фактички скратила законом мандате у локалним самоуправама широм Србије.

Све њихове идеје до сада су биле везане за кршење закона и када је у питању и померање избора у Београду за јесен и када је у питању померање других локалних избора за раније.

Још једном су показали да су незрели и да су предложили нешто што је и са законског, политичког и моралног становишта неприхватљиво.

Показали су да су против тога да се у нашој земљи разговором и договором долази до решења и да су потпуно незаинтересовани за прихватање препорука ОДИХР-а и уопште разговора на тему добијених препорука ОДИХР-а.

Ми ћемо наставити да се боримо за побољшање изборних услова и још једном смо показали да за нас нема тема о којима не желимо да разговарамо а они нека објасне грађанима зашто су напустили разговоре и зашто неће договор.

Нека представници опозиције одговоре зашто је њихова политика разбијање глава по улицама а не разговор и договор.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА