Саопштења

Неосноване изјаве и безмислени напади на министра Селаковића

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 01.09.2013.

Неосноване изјаве и безмислени напади на министра правде и државне управе Николу Селаковића од стране представника ЛДП-а, заправо су само покушај да се на најперфиднији начин умање досадашњи резултати Српске напредне странке, као окоснице нове Владе, која је у претходних годину дана урадила више у борби против организованог криминала и корупције, него што је то урађено у претходних десет година.

Уласком Српске напредне странке у нову Владу, после више од две деценије створена је и политичка клима за рад тужилаштва и других државних органа. За рад у складу са законом, а не за рад, како је то било до пре годину дана са одређивањем колективних притвора, и истрагама које се никада не завршавају, и са политички инструисаним оптужницама без доказа.

Министар Селаковић је без прејудицирања и мешања у исход било ког појединачног поступка указао да правосудни органи раде свој посао, као и да ће га радити у складу са законом. Министар правде има право и обавезу да обезбеди све неопходне услове правосуђу како би правосудни органи радили ефиксно и одговорно, али такође има право и обавезу да укаже на њихове недостатке у функционисању, уколико ти органи не раде посвећено, тј. истражни поступци трају по више од десет година, а поједине пресуде се чекају по неколико деценија.

Српска напредна странка и нова Влада Србије и даље чврсто стоје пред својим грађанима да ће бити испитане све спорне приватизације и бити подигнуте оптужнице тамо где буду постајали чвсти докази за то, јер досадашња пракса подизање оних празних и лако оборивих неће и не сме бити настављена. Правосудни органи морају да наставе да раде у складу са законом и покрену поступке против свих оних за које се утврди основана сумња да су се о закон огрешили. Ова Влада, за разлику од претходних, не води политичку хајку против појединаца, већ се бескомпромисно бори против свих оних који су нанели штету Србији и њеним грађанима.


СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ