Саопштења

Одговор ДС-у / 07.03.2015.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ /07.03.2015.

 

Српска напредна странка честита демократама на Пајтићевој влади у сенци, која ће бити најдуговечнија влада у сенци у савременој политичкој историји. Пајтић очигледно све воли дупло - дупло да краде, дупле државне функције, и дупло да буде премијер. Али једно је сигурно, да ће на функцији премијера владе у сенци најдуже остати.

Слика и прилика владе у сенци Демократске странке је њен премијер Бојан Пајтић, који 16 година хара Војводином, и за чијег мандата су почињене највеће пљачке, преваре и злоупотребе новца грађана. Заслугом Бојана Пајтића, шефа војвођанског режима, и ДС-овог премијера из сенке, нестало је преко пола милијарде евра из покрајинског буџета, а он је директно одговоран и за губитак од најмање 200 милиона евра,које је отео грађанима, само у малверзацији са Развојном банком Војводине.

Пајтић је, и као председник управног одбора Фонда за капитална улагања, показао и колико је стручан и велики доброчинитељ када је пријатељима из ДС-а делио милионе евра за преварантске инвестиције, и делио лажне субвенције, због којих данас полиција и правосуђе имају пуне руке посла. Показао се и као велики доброчинитељ, такође,када је отео, чак и од деце са посебним потребама, милион и двеста хиљада евра у афери Хетерленд. Пајтић се посебно показао као велики доброчинитељ своје породице, јер је у јавну службу запослио читаву фамилију, а за супругу је резервисао челно место у Клиничком центру Војводине, и вероватно на то мисли када говори да ће се лично бавити запошљавањем.

Тима снова ДС-а, наравно, не би било ни без чувеног "чобанина са Врачара", Драгана Шутановца, који је живи пример како напредују ДС-ови министри: од гарсоњере од свега 30 квадрата из 2000. године, за само неколико година стиже се до зграде у центру Београда, изграђене на пашњаку! Колико Драган Шутановац обожава државу сведочи и то да га ништа није спречило да се запосли у СДПР-у, државној фирми, иако је, као помоћник министра, тада савезног МУП-а, узео отпремнину од само 800 хиљада динара, уз услов да не ради више у државним органима.

Све ово функционерима ДС-а није довољно, они хоће још. Још пара да отму од грађана, још вила да купе, још више да напуне своје банковне рачуне.

А када већ смо код тих рачуна, питамо демократе како су, и којим парама, кад им је страначки рачун у блокади, платили закуп у Установи културе и Дому омладине, где данас славе како су годинама пљачкали грађане, и одакле се надају се да ће још више пљачкати?

Питамо ДС и када ће да врате Развојној банци Војводине три милиона евра које су отели за трошкове своје кампање – баснословног лагања грађана?

Српска напредна странка поручује ДС-у да слободно иду у сенку, али захтевамо да прво врате све паре на сунце, које су украли од грађана.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА