Саопштења

Орлић: Ђилас поново покушава да се извуче плакањем

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 14.05.2020.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Нема човека у Србији који није данас, читајући трагикомично „саопштење“ жутог тајкуна Драгана Ђиласа, помислио: ма, њему мора да та „саопштења“ пише лично Мариника Тепић. Јер ко би, реално, покушао да брани Маринику Тепић у тренутку када на светло дана испливају сазнања и докази да је она од нарко-дилера наручивала прогон неподобних новинара, осим саме Маринике Тепић? То би могао да покуша само неко ко и сам има исту склоност ка патолошком лагању, исту бескрупулозност, исту врсту „блиске сарадње“ са људима из света криминала, исти душмански однос према новинарима које не држи под контролом, као Мариника Тепић. Добро, дакле - то би реално могао бити и Драган Ђилас. У наведени опис се овај тајкун савршено уклапа. А има и разлога да у овом случају брани не њу, него - себе.

Тешко озлојеђен не због чињенице да је њихов блиски сарадник и нераздвојни пратилац током више од 10 година оптужен за дистрибуцију дроге, већ због тога што је о њиховим заједничким неделима тај човек проговорио - сада Ђилас поново покушава да се извуче плакањем. Па тужно саопштава да је М. Тепић „мета напада“ јер је „открила бројне афере“. Додуше, све саме прежвакане приче из Бркићевог „Таблоида“, бајате по неколико година - по сведочењу самог Бркића, али... нечим се већ саопштење попунити мора. Па макар Ђилас прогласио себе и М. Тепић за „најхрабрије на сцени“, због петпарачких наклапања за које храбрости уопште не треба, као што не треба ни памети. И макар прогласио за „хируршку прецизност“ наводе да се у Моровићу кокошињац волшебно трансформише у лабораторију, а књиге се саме пале када виде како им се Ђиласови функционери приближавају. Да, све смо то чули, довољно пута. И све је свима јасно. Али, какве то везе има са њиховим најбољим другом и послатом „молбом“ да исти истера непослушног новинара из Панчева?

Могао би, уместо да троши време на испразна саопштења, тајкун Ђилас да проговори мало више на тему тих својих „другара“ и „сарадника“, који свако мало заврше у некој афери са дрогом. Имао би шта да каже и на тему прогона новинара, физичког угрожавања, шиканирања и линча. За почетак, да одговори на питања: коме је Филиповић 10 година био најбољи друг и пратилац? У чијој је странци тај човек активиста данас, ко му даје налоге за „специјалне задатке“? И, наравно - хоће ли Ђилас и Мариника да иселе новинара Милакова, или неће, шта су одлучили? То занима јавност у Србији данас.

Да прво на то чујемо одговоре, па можемо и о свему другом. Списак је дуг, треба времена да се одговори на све. А када се силнима, тајкунима и кабадахијама навиклим на дрскост, лаж и грабеж, случајно и учини да времена има... добро је да се подсете: време најспорије пролази - у затвору. Зато, друже Ђилас, почните да пишете одговоре што пре.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка