Саопштења

Орлић: Ђиласу је све лична фирма и лични профит

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 28.03.2020.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Жути тајкун Драган Ђилас очигледно је дубоко незадовољан резултатима прљаве кампање, коју он у својим медијима води против Александра Вучића и сопствене државе од самог почетка пандемије. Лажима које тајкунска таблоидна канализација избације свакодневно народ не верује, па је Ђилас решио да се обрати лично.

Да „објасни“ зашто држава данас функционише, он који не зна ни шта је држава, коме је све лична фирма и лични профит. И да прећути - зашто није функционисала у његово време, никако и ни за кога, сем за њега и његове фирме. Да прича о здравственим радницима, а да прећути колико им је већа плата данас него у његово време и колико средстава за рад имају више него у доба тајкуна и бесомучних пљачки. Да коментарише и заштитна средства, очигледно очајан што данас не може да пљачка на маскама и респираторима. А да прећути колико пута респиратора имамо више данас, јер их је Вучић лично набављао по целом свету. Да лаже како је подржао изолацију најстаријих, и да „заборави“ сопствене јавне позиве: да се управо ти људи масовно пошаљу на улицу, у колективну смрт. Да тиме покаже и своје „знање“, пре него што истресе гомилу бљутавих лажи на тему „шта је било почетком марта“, јер је он наводно - тада „знао“ све о вирусу. И да прећути да је толико „знао“, да је у то време сам са својим сатрапима организовао митинг у Пожеги, уз већ редовна окупљања суботом у Београду.

Да он „брани“ од Вучића људе који се у Србију враћају, а да прећути како су ти људи већином из Србије и одлазили - због лопова и грамзивих штеточина попут Ђиласа. Да нападне и волонтере из СНС који неуморно раде да помогну свакоме у ово тешко време, а да прећути зашто у тој причи њега и његових следбеника - нема нигде. Да покаже и како га боли што цела Србија свако вече аплаудира медицинским радницима, јер јој не пада на памет да следи тупаве позиве из Ђиласових медија да уместо тога - звижди и урла. Да замера Вучићу што народу говори истину о свему, а да прећути хистеричну кампању лажних вести које пласирају његови тајкунски медији и његови најближи сарадници, све саме вође Ђиласовог „савеза“. Да измишља како против њега Вучић води кампању, а да прећути како сам Вучић позива на јединство и остављање дневне политике по страни док се држава бори да преживи, исти тај Вучић који одбија да и једном речју помене Ђиласа и остатак његове банде, чак и кад га новинари директно питају. Наравно, и да „заборави“ да за то време: Ђилас и његова братија ништа друго и не раде, већ сваки Божији дан нападају Вучића, просто се надајући да ће се Србија наћи у неприликама попут Италије и Шпаније.

Коначно, да он нешто каже о моралу, о томе шта је „поремећено“ и „болесно“ данас, а шта одговорно. Шта је и како је, то се јасно види. И о свачијем понашању у ово тешко време остаје јасан траг. Одговоран однос према држави и народу Александар Вучић показује борбом за Србију, у којој не штеди себе. И резултат тога су сви животи које смо успели, и које ћемо успети да сачувамо. А о моралу Ђиласа и њему сличних, о томе шта је „поремећено“ и „болесно“, остаће сведочанство: да су у време када се Србија грчевито борила да преживи борбу са опасним вирусом, они навијали за - вирус.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА