Саопштења

Орлић: Држава ће умети да се избори и са овим изазовима

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 09.07.2020.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Нема човека у Србији који је равнодушан пред језивим сценама фашистичког дивљања, рушилачког похода малобројних екстремиста намерених да у покушају јуриша на институције униште све што им се нађе на путу. Слике поломљених излога, запаљених и разбијених аутомобила, уништене јавне и приватне имовине, демолираних установа, али и бестијално засипање бакљама, каменицама, молотовљевим коктелима, флашама и експлозивним средствима – до крајњих граница уздржаних припадника полиције, која имовину свих грађана ове земље штити пред налетом разуларене хорде хулигана, узнемириле су многе.

Јасно је да сваки пристојан човек овакве појаве може само да осуди. Покушаје да се насиљем земља баци на колена, њен живот заустави, институције узурпирају и изазове здравствени колапс у време тешких изазова за цео свет, пристојна Србија одбацује са гнушањем. Она је свесна колико је себе уложила у то да државу изградимо, оснажимо и унапредимо, и не дозвољава да све оно што је Србија тешком муком постигла неодговорни и себични сруше и развуку као плен по улицама.

Та забринута, тиха али одлучна и одговорна већина, треба да зна: држава ће умети да се избори и са овим изазовима. Показали смо да умемо да се носимо и са много опаснијим проблемима од безумне неодговорности екстремне мањине са маргине друштва.

И неће превагу у овој земљи моћи да однесе насиље и разарање, ма колико било политички инструисано и вођено од стране незаситих партија бившег режима, ма колико подржано од криминалних и обавештајних структура из окружења, или злоупотребљено од стране било кога другог ко Србији не жели добро. Јер то ова држава неће дозволити. А она има снажну подршку народа, свих оних људи који истински чине слободну, модерну и успешну Србију, земљу која брине о својој будућности, и која чува сву своју децу. Та подршка данас се пружа смирено, достојанствено, али – одлучно и јасно. Само тако Србија побеђује.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка