Саопштења

Орлић: Душко Вујошевић потпуно залутао у политику

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 23.06.2022.

 

Владимир Орлић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Само неко потпуно залутао у политику, без елементарног разумевања за демократију и изборе, може да испали будалаштину попут "Вучић је избор страних сила". То је урадио Душко Вујошевић, код ког је поменути проблем - сасвим очигледан. И додатно зачињен другим проблемом: тешког неразумевања саме Србије и народа који у њој живи. Јер је Александар Вучић избор управо тог народа, и то уз историјску подршку: двоструко убедљивију и већу него што сви остали на политичкој сцени, укључујући и самог Вујошевића, имају - на гомили, заједно.

Наравно да Вујошевић и остаци бившег режима са којима је на изборима остао испод цензуса то не разумеју и о томе не знају ништа. Да политику, демократију и Србију разумеју бар мало - не би се очајнички хватали за руке и са тајкунима и са монархистима у патетичном и понижавајућем покушају да испросе цензус, нити би у тој смејурији пропали пред очима целе Србије. Разумели би зашто Србија гласа за Вучића и подржава га као што све њих ђутуре није никад, нити ће икад. Схватили би да је њихово време заувек - прошло. Нема више ни малобројне публике за њихова ингениозна "разматрања", ни на трибинама, као ни на бирачким местима.

Међу разлоге зашто је тако спадају резултати Александра Вучића, видљиви у новим радним местима, већим платама и пензијама, новим аутопутевима и пругама, клиничким центрима и болницама, али и у бескомпромисном обрачуну државе са криминалом, што иза решетака данас шаље и најокорелије разбојнике, убице и дилере дроге. То је показатељ односа државе коју предводи Александар Вучић, према таквима, данас. А како су такви некада ведрили и облачили у спорту и политици, како су "палили амбасаде" и кроз какве све "пактове": своје сумње о умешаности државе у та питања Вујошевић нека провери слободно код оних у чије су време амбасаде паљене. Пронаћи ће их лако на изборној листи коју је предводио, али и међу осталима са којима се хватао у цензус - коло за преваранте и  очајнике. Међу свима онима које је Александар Вучић, јасном вољом и неприкосновеним избором народа, не само убедљиво победио већ и - трајно избрисао, да се више никада не врате.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА