Саопштења

Орлић: Јеремић је државу користио за свој џеп и интерес

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 12.06.2022.

 

Владимир Орлић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Кад год пропали дилетант, љубимац приштинских сепаратиста Вук Јеремић проговори о "приватном" и "личном" на штету државе, сви у Србији знају да говори - из богатог сопственог искуства. Мало је оних који су за свој џеп и свој интерес државу користили, а народ унесрећили и упропастили, како је то радио Јеремић све док му се могло.

По приватној линији је и дошао у прилику да државу растура: да му његов разредни старешина није дао у руке спољне послове ове земље, никад Јеремић не би ни био у прилици да се на њен рачун башкари по најскупљим светским хотелима, пије најскупља пића и пуши цигаре, узима на десетине хиљада евра на дневнице, или убира на хиљаде долара месечне плате - у време када је поштен човек у Србији било шта од тога могао само да сања. А у време бахатог и лоповског режима, чији је Јеремић био један од најважнијих шрафова, просечна плата у Србији једва да је прелазила 300 евра, без посла су људи остајали преко ноћи, у стотинама хиљада се броје породице које су остале тако без хлеба. За њих Јеремића није никад било брига, јер док је на рачун тих људи уживао на високој нози, одужио им се - срамном трговином њиховом земљом. Косово и Метохију послужио је као на тацни Јеремић терористима и сепаратистима из Приштине, срамним и кукавичким дебаклом пред МСП, а да није - ни трепнуо.

Славе га због тога крволоци српског народа и дан - данас, као да им је род рођени. Њему се захваљују преко својих насловних страна, одају му признања јавно пред међународном заједницом. Цене Јеремићеве "услуге" и светски спонзори отимања КиМ од Србије, као и лопуже белосветског формата од Патрика Хоа до Емилија Лозоје, у чијем је друштву и таловима брукао Србију, уживљен у улогу овдашњег Роћена који се церека од задовољства док Србији псује мајку - сав задовољан и поносан од пустоши коју је иза себе оставио. А све је то урадио - за себе. Врло лично и врло приватно. Јер то је једино што је Јеремића икада занимало.

И данас не прашта Александру Вучићу што ништа од тога више, напросто - не може. Што је њему и сличним штеточинама трајно блокиран пут ка државној каси, уништена му свака шанса да поново води живот нагојене пијавице, која исисава народу и садашњост и будућност. Александар Вучић томе и таквима јесте - непробојна баријера. Као што не може да опрости ни Србији што иза свог председника стоји снажно и сложно, решена да се не враћа у канџе најгорима. Па Јеремић данашњу Србију на сва уста пљује, а народ заузврат - само учвршћује своје мишљење о Јеремићу и решеност да га држи на политичкој депонији, трајно. Јер данас се Србија бори за своју будућност и чува своју децу, а Јеремић томе представља - све супротно. И лично, и приватно, а и као симбол - најгоре прошлости ове земље.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА