Саопштења

Орлић: Када Ђилас хвали и брани себе, од тога остају црне успомене

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 03.05.2021.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Када жути тајкун Драган Ђилас оде на Дан слободе медија на своју приватну телевизију, да хвали и брани самог себе, то превазилази и границе црног хумора. Од тога остају само црне успомене: на трагичну слику опустошених медија, које је Ђилас својевремено у то црно завио. Баш као што је урадио и опљачканом народу. Али је зато слушати Ђиласа како се изнова упетљава у сопствене лажи, у свакој прилици - добра нова доза чистог хумора. Да се бар насмеју мало они који га са муком у стомаку гледају и слушају.

Човек који се бесрамно хвали да се бесомучно обогатио препродајом рекламних секунди, прећуткује да је то радио док је био у врху власти, и то на - државној телевизији. А у његовим медијима нема ко да га на ту околност подсети, па зато Ђилас тамо никога сексистички не вређа, нити коме прети одузимањем посла. То све наставља да ради свим осталим новинарима, који га питају за 57 тајних рачуна у 17 држава света, од Маурицијуса па надаље. То је његов однос према медијима, био и остао, док опљачканом народу набија на нос како ето он - силан и богат - плаћа 300 евра дневно своја летовања. И од тога је поштеним људима у Србији једноставно мука.

Пљује Ђилас на сва уста и путеве и пруге, све оно што се данас у Србији гради, тамо где нема никога да пита: а зашто ништа од тога ти ниси урадио, кад све "знаш боље"? Зато што би одговор морао да обухвати и оних 619 милиона евра које су Ђиласове фирме приходовале док је он био власт. Ту су завршили многи путеви, пруге, болнице. И зато је Ђилас остао дужан милионе евра и трудницама, и породиљама, и пензионерима, и деци. Јер је Ђиласа увек било брига само за Ђиласа. И та се брига мери чак и у 35 станова које му фамилија није имала пре његовог шерифовања. А то људи у Србији знају и од тога се гаде.

Хвали се још и тиме да у кампањи застрашивања подноси небројене тужбе против медија, само како би их спречио да раде свој посао. И то, опет, на његовим сервисима нема ко да га пита. Јер је навикао да купује баш све, па и "храброст" послушника који су обични запослени у његовој фирми, а глуме политичаре. А од којих нико не сме да пита Ђиласа: каква је то пријава за насиље у породици из 2014.? Ето, толико су "храбри" његови плаћени функционери. А жути тајкун целој Србији на то нуди: ево, само ја да се опет докопам власти и ваших пара, па - можете сви да будете запослени моје приватне фирме? Зашто нећете, тамо су лепе плате? Није ваљда да ми и даље памтите превару од прошлог пута? А народ гледа и осећа само презир.

И таман кад човек помисли да ће и ово бедно прање Ђиласа од стране Ђиласа да се заврши само мучно, тајкун нас поново насмеје. Он, који је у јулу 2020. тврдио "ушао сам у политику са фирмом која има 80 милиона евра прихода", па у августу исте године промени у "30 милиона евра прихода", да би у марту 2021. ипак тврдио да је реч о "35 милиона евра прихода" - збуни сам себе поново и сада изјави: "фирма ми је имала 40 милиона евра прихода". Ето, како мозак обичног препродавца и лошег лажова уме да неочекивано поквари сваки наступ - сам себи. Али добро, да се бар људи на сву муку мало насмеју. Са тим осмехом и да промене канал, речима: "Нећеш, лупежу - никад више. Тим насиљем слободно прети својима по фирми, ја те се више не плашим. А нисам ни твоја овца за шишање. Ја сам поносни грађанин Србије, државе која ти је - трајно променила канал."

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА