Саопштења

Орлић: Штеточине из бившег режима о политици не знају ништа

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 18.09.2023.

 

Владимир Орлић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

За бивши режим почетак септембра очигледно је значио старт отвореног надметања на тему: "Говори о изборима, покажи да си најглупљи и најнеспособнији у целој екипи – покажи да си лидер!“ И кренула је међу њима права – мртва трка.

Групно су, тек да нико не испадне случајно глупљи и неспособнији од других, послали „писмо“ председнику Александру Вучићу у ком дословце „захтевају“ – да изборе распише до краја године. Што би значило, с обзиром на законске рокове, да су планирали викенд почетком марта или крајем фебруара као изборни дан. Али, чим им је председник Србије објаснио шта су то сами потписали, ударише сви ђутуре у кукњаву: „Не, ми нисмо хтели то! Ми смо само хтели да покажемо да смо једнако глупи и неспособни!“ Није да то нисмо знали, али – ту, изгледа, права драма тек почиње.

Здравко Понош, још увек ошамућен од дебакла на председничким изборима, прелази у вођство у дисциплинама глупости и неспособности. Он каже: „Ма, Вучићева прича о изборима служи само за убацивање клипова у точкове сарадње опозиције. "Ето, испаде: Поношу је сарадњу са Јеремићем покварила „Вучићева прича о изборима“, а не Ђиласово врбовање за прошле изборе? Какво откриће. Као што му је сарадњу са истим тим Ђиласом, први дан након тих избора на којима је завршио потучен до ногу, изгледа опет покварио – Вучић? Мора да је Вучић и поделио „зелене“ на пет фракција у међувремену, натерао Зеленовића да украде фејсбук Ћути, избацио и Алексића из Јеремићеве комби странке, а све остале у тој булументи лопова и штеточина из бившег режима просто приморао да се међусобно псују, свађају око места за седење у Скупштини и фамозне улоге „лидера“? У категоријама њихове глупости и неспособности, дабоме.

Радомир Лазовић, опет, не дозвољава Поношу да у овој трци одмакне, па хитро додаје: „Нећу да лицитирам датумима, али Вучић се избора плаши!“ Ето, сад испаде: Александар Вучић их месецима већ позива да се изјасне око избора, поручује да ће добити изборе, само да изађу са неким заједничким ставом – зато што се избора „плаши“? А за све то време они вичу „Нећемо изборе, нису тема избори, нека само покуша да их распише па ће видети он, изаћи ћемо на улице и спречићемо те изборе!“ – зато што се... не плаше избора? Чудо од памети. Добро, то да „неће да лицитира датумима“ – то је тачно. Јер очито не би ни био у стању, све и да жели, чим не зна ни шта је потписао.

Овај двојац „лидера у повоју“ жустро сустиже Стефан Јовановић оштроумним закључком: „Те изборе, тада, нико није ни тражио!“ Ето - поништи човек једном реченицом цело писаније које су потписали онолики генијални стратези: од Лутовца, преко Алексића (без таста - овог пута), све до Маринике. Има да нису тражили, кад он каже да нису. И кад већ није тражио Јеремић, ком очигледно сви остали нису дозволили ни да се потпише више заједно са њима. Ваљда да титулу најглупљих и најнеспособнијих не би морали још и са њим да деле. Мада то ништа не би променило, ни њима, ни њему. У томе су једнаки „лидери“ – били и остали.

Тек, кад је о политици и животу у Србији реч – показали су, сви заједно, да о томе и даље не знају ништа. Јер политика заштите народних и државних интереса управо подразумева све оно за шта они нису: и нова повећања пензија и плата, и значајне попусте на бројне намирнице, и бољи живот људи, баш као и посвећену борбу за Србију – једнако у Бриселу, пред УН, или на било ком трећем месту. Ту и такву политику данас предводи Александар Вучић, неприкосновеном вољом народа. Та се народна воља на изборима увек потврђује – без грешке. Па, биће да то заправо највише и брине све незналице, лопове и штеточине из бившег режима, док се међусобно саплићу у трци за „лидера“-  у глупости и неспособности. Само нека брину, имају и зашто. И срећна им та њихова трка: Србија се, у сваком случају, одавно упутила сасвим супротним смером - што даље од њих.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА