Саопштења

Орлић: Вук Јеремић је пилићар и муљатор

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 12.05.2022.

 

Владимир Орлић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Вук Јеремић ни за сто живота неће изаћи из улоге ситног политичког пилићара и муљатора, са нереално високим мишљењем о себи. Од судбине се, просто - не може. У маниру жабе из народне пословице, данас је дигао ногу да "и он каже коју" против европске перспективе Србије - мањим делом јер је у оскудној памети закључио да је то сад "ин", а више да би поново изрецитовао своје тупаве баљезгарије на рачун Александра Вучића. Јер умишљени згубидан и политички промашај од Јеремића други текст једноставно - нема. Никада.

У том лупетању је државу о којој говори очигледно промашио: ово није више она Србија у којој недораслим дилетантима њихове разредне старешине дају у шаке спољне послове, да се играју, тргују и масте, па да Србија опет заврши за столом Патрика Хоа и сличних белосветских лопужа, док им Јеремић за бакшиш празни пикслу. Проблем који Србија данас реално има, оставио нам је баш он: својим тупавим питањем пред МСП, тим фијаском и понижењем за државу, које и данас Приштина слави као своју највећу победу - све уз оде радости и захвалности Јеремићу, који би од њих могао да добије и споменик већи од оног подигнутог Клинтону. Уз трајну могућност да и њима празни пикслу за бакшиш, јасно, кад за боље није. А волео би тај да буде и Пиноче, само кад би умео - знају то најбоље комплетни страначки одбори који беже од њега ових дана. Волео би да буде и Мило, или бар Роћен, да се опет церека на помисао да је Србију пропастио док јој псује мајку. Али ни од тога нема ништа - то време је заувек прошло. И да нема враћања тамо гарант је управо Александар Вучић. У тој истини лежи и корен свих Јеремићевих комплекса.

Уосталом, нико баш ништа паметно и не очекује од људске карикатуре којој се од Милице Вучић причињава Аљбин Курти, којој су бламирање и понижења од "поузданих сазнања" што се редовно покажу као лажи на нивоу "Трећег ока" - постали свакодневица. Свакоме у Србији је јасно да би тај "дијалог у Скупштини" поново могао да води само - са пљескавицом у скупштинском ресторану, као што је увек једино и умео. А озбиљна политика, брига о Србији и њеним интересима - остају теме за државнике и за лидере. Оне којима пилићар Јеремић, довека сетно загледан у Андрићев венац, може само и даље да пљуцка - под прозор.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА