Саопштења

Орлић: Жути тајкун Драган Ђилас потпуно изгубио контролу над собом

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 13.09.2021.

 

Владимир Орлић 

члан Председништва Српске напредне странке

 

Жути тајкун Драган Ђилас потпуно је изгубио контролу над собом. Сваки дан ближе изборима за доказаног лопова и патолошког лажова представља нову планину стреса, беса и фрустрације, па више није у стању ни једну једину реченицу да састави, а да њом не упропасти – самог себе. Обневидео од мржње према Александру Вучићу и сопствене политичке немоћи, упркос силним парама које је уложио у обрачун са државом и њеним председником, овај газда тајкунско – мафијашког картела из бившег режима се претворио у обично хистерично запомагало очајнички жељно власти. Које не може да контролише себе, а хтело би да влада државом.

Суочен са једном тужбом, хистерише и кука: „Хоће да ми одузму право да дишем!“ – а хвали се како је лично медије и све који говоре о његовом лоповлуку тужио више од 150 пута? Разборито, нема шта. Данашњу државу лажно оптужује за некакав „рекет“ – а његова бивша странка јавно признаје да је режим којим је руководио Ђилас рекетирао све у Србији, дојучерашњи сарадници га именују да је то радио и лично? Паметно, нема шта. Тврди да не вређа најодвратније и најбљутавије Александра Вучића – а онда те увреде поносно понавља? Убедљиво, нема шта. Нуди народу „извињење“ – а не помиње ни као могућност да врати све оно што је том народу покрао? Охрабрујуће, нема шта. Лаже о туђим наводним везама са криминалцима – а сам се свако мало шепури у друштву зликоваца из земунског клана, осуђених дилера и најгорих криминалаца? Доследно, нема шта. Глумата и плаче због „деце“ коју му нико не помиње, ни имена им не зна – а његови таблоиди свакодневно позивају на одстрел деце Александра Вучића? Јуначки, нема шта.

Оптужује махнити тајкун за „лажи“ председника државе на тему пензија – које јесу веће него у време жуте мафије, сваког месеца сваки пензионер се у то својим очима увери? За стране инвестиције – којих и имамо као никада, сваке године, од којих је на стотине нових фабрика лично отворио Александар Вучић, а стотине хиљада људи које захваљујући тим резултатима одлазе на посао и виде их сопственим очима свакога јутра? За Београд на води – који сваки човек гледа сопственим очима када год пожели, а сам Ђилас га је некада хвалио, да би потом тврдио „од тога нема ништа“? За политику на Косову и Метохији – где данас сложно као никада српски народ стоји окупљен око политике Александра Вучића и своје Србије, а сам Ђилас пљује Бриселски споразум који је јавно подржавао док је мислио да ће од тога имати корист, да би данас прешао на отворену подршку „независном Косову“ кроз уста својих повереника на КиМ? За рад државе у време пандемије – а милиони људи су у овој земљи вакцинисани управо захваљујући тој држави на чијем је челу Александар Вучић, укључујући и самог Ђиласа, који бесрамно тврди да „вакцина нема“? Шта рече: ко је онда лажовчина у целој овој причи?

Не помаже хистерија, ни арлаук пропалог тајкуна кроз све његове медије, колико држи у својим грамзивим канџама. Баш као ни паре што му не помажу. Углед нема у народу никакав, а какав је углед Александра Вучића – увериће се поново већ на пролеће. И колико је „Вучић исто што и Србија“ рећи ће – сама Србија. Неће то да одређује лупеж који је у политици ништа, а у народу је још мање од тога. Док сам себе храбри булазнећи о „милионима“ које „предводи“, тај народ му се смеје. Побркао је у свом бунилу, изгледа, Ђилас адуте са којима располаже: живе људе са награбљеним новчаницама. Само да не почне са парама и да прича, то тек не би ваљало.

Јер са народом жути тајкун, од својих проказани лопов и до бесмисла лош лажов Драган Ђилас – нема шта ни да разговара. Бедник који више и не крије да се нада како ће га странци посадити на власт, јавно се препоручује у ту сврху и некаквој „новој Влади у Немачкој“, са нашим народом и овом државом нема баш ништа. Раскрстио је са њима одавно, убедљиво као и са својом памећу. Па са чим онда мисли да изађе пред Александра Вучића и поштен, одговоран народ Србије – који сигурно неће дозволити нову пљачку и пустошење једине земље коју ми имамо? И чему се у том јуришу безумља уопште нада? Види ли и чује ли - себе?  

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА