Саопштења

Петковић: Алексић и Јеремић поново помажу Аљбину Куртију

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 13.06.2022.

 

др Петар Петковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

 

Није случајно Мирослав Алексић изабрао да нападне Српску листу баш у данима када њеним челницима стижу полицијски позиви и оптужнице из Приштине зато што су заједно са својим народом бранили право на слободу кретања и своја легитимна права. Поново се овим темпираним нападима Алексић са својим газдом Вуком Јеремићем ставио у службу Аљбина Куртија, желећи да му из све снаге помогне да затре српски отпор на простору Косова и Метохије.

Очигледно су Јеремићу пресушили страни извори прихода и финансирања, па сад тражи новог газду у чију би се службу ставио, али преко леђа и муке српског народа са КиМ, нападајући оне којима су свакога дана главе у торби заједно са нашим народом у покрајини.

Да ли зато Алексић не сме да помене ниједан инцидент којем су изложени Срби на КиМ од доласка Аљбина Куртија? Да ли зато Алексић не сме да критикује власти у Приштини, него удара на Српску листу? Нису Срби са Косова и Метохије заборавили како су се Јеремићу захваљивали у Приштини јер им је на тацни испоручио међународну верификацију једностране сецесије постављајући катастрофално питање пред Међународним судом правде.

Док је његов газда Вук Јеремић у Њујорку пушио најскупље томпусе и башкарио се по најскупљим хотелима, дотле су Срби са Косова и Метохије страдали под ударима албанских екстримиста.

Зато нека Мирослав Алексић заједно са својим газдом Вуком Јеремићем не обећава заштиту Србима са Косова и Метохије јер док су се они о њима „бринули“, Србе су протеривали пушкама и ватром са њихових вековних огњишта.

Колико год се Алексић са Јеремићем трудио да помогне Куртију у разбијању српског јединства на простору Косова и Метохије, то му неће поћи за руком и нема тог бурека који ће на КиМ појести, ни фотографије коју ће објавити која ће натерати народ да заборави на све издаје које су им сервирали Јеремић и његови послушници.

Зато би Алексићу боље било да је у Грачаници клекао и покајао се за све муке које су нанели српском народу на КиМ, уместо што покушава да на њима поново политички профитира.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА