Саопштења

Петковић: Аљбин Курти је идеолошки гадљив на отвореност и на слободе

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 04.06.2022.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

Аљбин Курти не верује у иницијативу "Отворени Балкан", зато што је идеолошки гадљив и на отвореност и на слободе, што свакодневно потврђује својом изолационистичком политиком.

Разумљиво је што човек који је колико јуче превртао камионе зато што се у њима налазила роба с декларацијом која се њему не допада данас противник концепта слободног промета људи, робе, капитала и услуга.

Курти не жели да се роба слободно креће а људи запошљавају зато што се његов политички и економски програм своди на стварање црне рупе у трбуху Европе, изолованог острва ограђеног зидовима од остатка света.

Невоља је само то што у Куртијевом имигинарном забункерисаном свету не жели да живи нико осим њега, па чак ни Албанци, који су се разбежали широм Европе у потрази за шансама које им управо нуди "Отворени Балкан".

Курти ће, као идеолошко дете Енвера Хоџе, са таквом политиком неминовно нанети штету пре свега свима који живе на Косову и Метохији и питање је само колико ће породица и младих људи економски уништити у том процесу одузимајући им перспективе и животне шансе.

 

 

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА