Саопштења

Петковић: Антидржавне странке би да изазивају немире и насиље

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 17.03.2023.

 

Петар Петковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Поново су антидржавне странке Косово и Метохију, Грачаницу, Архангеле, Призренску богословију покушале да бране из Београда, са Врачара, флоскулама и паролама и показале да им је једина косовска политика мржња према председнику Александру Вучићу.

Где је била госпођа Стаменковски 2016. године када је Приштина доносила штетни тзв. Закон о Трепчи да тада организује протесте?!

Ко је тада одбранио наше раднике и наше рударе? Александар Вучић. Зна ли госпођа Стаменковски да је ова држава на челу са Вучићем, поред свих ранијих давања, пре неколико дана обезбедила две вишемилионске транше помоћи за раднике Трепче? Не зна, али зна само да просипа запаљиве пароле из Београда! Од тога наши рудари немају никакве вајде. 

Шта госпођа Стамековски зна о Трепчи? 

Да ли зна шта је све потребно да урадимо да Трепча извезе концентрат олова и цинка? Данима и ноћима смо се са менаџментом и радницима Трепче борили и сачували оно што је наше и нећу да дозволим ономе ко пореди Трепчу са Рио Тинтом или Косово са Лидлом, нама држи придике. Зато боље да ћути, кад срамоте нема, као ни њени коалициони партнери Бошко Обрадовић и Милош Јовановић који Косово и Метохију бране призивајући на нереде.

На дан када Срби обележавају годишњицу страдања у Погрому, “јуначине” Обрадовић и Јовановић би да изазивају немире и насиље, као да нам није довољно свакодневних претњи Приштине. Нико се њихових претњи није уплашио, али им се јесте обрадовао Аљбин Курти.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА