Саопштења

Петковић: Богдановић се поново ставио у службу Приштине

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 12.05.2022.

 

др Петар Петковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Чим Приштина повуче потез који иде директно на штету Срба са Косова и Метохије и званичног Београда, јави се њихов дежурни портпарол Горан Богдановић да им у томе здушно помогне. 

Уместо да на овом тешком питању као што је захтев за чланство такозваног Косова у Савет Европе и кршење Бриселског и Вашингтонског споразума покаже да су му национални интереси испред личне користи, Горан Богдановић се поново ставио у службу Приштине ширећи бруталне дезинформације и лажи да је Београд обећао да неће ометати чланство такозваног Косова у овој међународној организацији. 

Данас званични Београд на челу са председником Александром Вучићем за разлику од бивше власти Ђиласа, Јеремића и Тадића који су на тацни предали независност такозваног Косова, не тргује српским националним интересима на Косову и Метохији и то је једина истина. 

Једно је бар Богдановић тачно признао - да за своје сулуде тврдње нема ни доказа ни потврде, али њему је очигледно такав сценарио и близак и мио. 

Како и не би када се самопроглашено Косово у свом захтеву за чланство у Савет Европе позива на одлуку Међународног суда у Хагу која је донета управо захваљујући Вуку Јеремићу. 

Управо су Богдановићеве газде Ђилас, Тадић и Јеремић дозволиле да Косово и Метохија из Уједињених нација где Србија има већину, буде измештено у Европску унију где је ситуација много неповољнија по српске националне интересе. 

За време њихове власти такозвано Косово је признало више од 100 држава света, док је захваљујући председнику Александру Вучићу чак 18 земаља повукло једнострано проглашену независност такозваног Косова. 

За разлику од Тадића, Ђиласа и Јеремића, председник Вучић наставиће да се снажно и непоколебљиво бори за интересе српског народа у покрајини и његову борбу неће укаљати никакве лажи и подметачине Богдановића и његових газда, јер ће резултати бити евидентни.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА