Саопштења

Петковић: Делу домаће острашћено политикантске јавности смета јака Србија

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 19.02.2021.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

 

Док читав свет одаје признање Влади Србије због успешног процеса вакцинације и наводи Србију као светао пример управљања пандемијом, део домаће острашћено политикантске јавности напада и вређа председницу Владе Републике Србије Ану Брнабић. 

Са појединих телевизија у власништву крупног капитала и још крупнијих политичких интереса, она је претходних дана брутално вређана у ударним терминима, називана најгорим речима коју, цитирам, "треба гонити до самог краја"? Није први пут. Претили су јој силовањем, називали фикус премијерком... 

Због чега? Зато што је Србија на почетку епидемије вируса Kовид 19, када нигде није било ни маски, ни рукавица ни скафандера ни тестова, својим спољнополитичким контактима, заједно са председником Александром Вучићем, обезбедила милионске количине неопходних медицинских материјала? 

Због тога што је у тренутку када су се за један респиратор отимале најмоћније државе света, малена Србија обезбедила довољан број за све своје пацијенте? 

Због тога што смо у рекордном року отворили више најсавременијих лабораторија за детекцију коронсвируса, да би Србија дневно могла да обради и по 20.000 узорака и тако на време открије заражене и спаси животе? 

Због тога што је једна таква савремена лабораторија отворена и у Kосовској Митровици, да наш народ на Kосову и Метохији има најбољу могућу негу? 

Да ли ико заслужује да буде вређан речима "кобила", а поготову председница Владе, и то зато што је Србија у рекордном року, за четири месеца, отворила две Kовид болнице да би могла да збрине све пацијенте заражене коронавирусом, да нам се не догоди ни италијански ни било који други црни сценарио? 

Да ли је премијерка заслужила вређање због тога што је Србија лидер у вакцинацији и најсветлији пример у свету како је имунизација грађана организована, а чак три типа вакцина набављено у тренутку када се у читавом свету једна доза плаћа сувим златом? 

Да ли је мета најгорих увреда зато што је Србија лидер по расту БДП-а у Европи или због успешног процеса дигитализације? 

Да не набрајам даље. Ко је желео да види, незаслепљен мржњом, могао је да види и како је Србија бесплатно евакуисала своје грађане широм света погођене пандемијом, донирала медицинске материјале једној Италији, тестове Приштини, вакцине Северној Македонији, Црној Гори... 

О премијерки Ани Брнабић и председнику Србије Александру Вучићу најгласније и најречитије говоре њихова дела. О оним другима говоре увреде и мржња коју сеју.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка