Саопштења

Петковић: Ђилас се служи најотворенијим измишљотинама

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 13.09.2021.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Последњи који треба да држи лекције председнику Александру Вучићу о Kосову и Метохији јесте тајкун Драган Ђилас који је са својим коалиционим партнерима посвећено и с предумишљајем радио на јачању такозване косовске независности и оснаживању институција лажне државе Kосово.

За разлику од њих, држава Србија на челу са председником Вучићем чини све да ојача српске инстутиције на простору Kосова и Метохије, кроз градњу Универзитета у Kосовској Митровици, Kлиничко болничког центра у Грачаници, нових школа, вртића, путева, економских улагања...

Уместо да објасни народу зашто је са својим фирмама згртао милионе на рекламном простору и пустошењу градске касе док је такозвано Kосово проглашавало независност, Ђилас се служи најотворенијим измишљотинама. Међутим, народ на Kосову и Метохији има 619 милиона разлога да му не верује ни реч јер добро знају ко се истински бори за њих и њихова права.

Само захваљујући председнику Александру Вучићу који није подлегао притисцима избегнута је замка у Бриселу да полицију за регион север већински чине Албанци и зато је данас састав полиције 97 одсто српски.

Само захваљујући залагању председника Вучића избачена је одредба из Бриселског споразума да такозвано Kосово добије столицу у УН. Зато су Ђилас и његови коалициони партнери пребацили преговоре о KиМ из Уједињених нација где је Србија имала већинску подршку, у Европску унију где већина чланица признаје такозвану независност Kосова. Њиховом личном одлуком, Еулекс је дошао на Kосово и Метохију да ради на јачању институција такозваног Kосова, док с друге стране тај исти Еулекс до дана данашњег није решио убиство ниједног Србина.

Такође, такозвано Kосово није добило свој позивни број као независна држава него му је уступљен додатни број државе Србије за територијалну област и то на коришћење, што може да потврди и Међународна телекомуникациона унија.

Уместо тога, Ђиласов сарадник Борко Стефановић потписао је седам штетних споразума у Бриселу, међу којима је и онај који се тиче регистарских таблица, личних карата, слободе кретања, када је на Јарињу и Брњаку поставио својеврсну границу између Срба на Kосову и Метохији и Срба у централној Србији.

Захваљујући њима Међународни суд правде у Хагу донео је одлуку о такозваној легалности Kосова на међународној сцени.

Тандем Ђилас-Борко Стефановић договорио је са Робертом Kупером да такозвани оператор преносног система Kостт добије засебну контролу област.

И ово су све чињенице. Зато уместо лажних оптужби на рачун председника Србије, нека Ђилас одговори зашто никада није осудио ниједан напад на српску децу и старце на Kосову и Метохији?

Где је био да се огласи и држи ванредне конференције за штампу када је нападнут Никола Перић из Гојбуље или Драгица Гашић из Ђаковице? Где је био када је претучен Ранко Бацић из Kлине или Мирјана Дедић из Ораховца? Зато нема ни морално ни било које друго право да уопште помене Србе са Kосова и Метохије, јер не зна ни где се Гојбуља ни Kлина налазе.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА