Саопштења

Петковић: Јеремић жели да поткопа дипломатске позиције Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 18.02.2021.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

 

Kонтинуираним нападима на институције Србије Вук Јеремић по ко зна који пут исказује своју отровну и подлу намеру да створи конфузију код грађана и сруши поверење у сопствену државу. 

Још опасније од тога, с директним предумишљајем он по свом опробаном рецепту жели да поткопа дипломатске позиције Србије у тренутку када се наша земља суочава са озбиљним притисцима у вези с изналажењем решењем око Kосова и Метохије. 

Једини који се, поред Вука Јеремића диче и хвале његовим "дипломатским успесима" око Kосова и Метохије јесу политички представници Албанаца у Приштини. 

Све што грађани треба да знају о његовом учинку као шефа дипломатије јесте да је због својих "победа" пред Међународним судом правде био херој свих насловних страна у Приштини на којима су му се албански политичари отворено захваљивали што им је учврстио независност. 

Србији је, с друге стране, везао руке у борби за Kосово и Метохију и унапред нам избио већину аргумената за оспоравање противправне сецесије. 

Није, да будем сасвим искрен, Јеремић радио само за интересе Приштине. 

Своју позицију шефа дипломатије искористио је и за лично богаћење и стварање веза са међународним криминалцима попут његовог пријатеља Патрика Хоа, праводнажно осуђеног пред судом у Њујорку за прање пара и корупцију. Или за уносне послове са својим "братом са Харварда Емилијом Лозојом" који је у изручен Мексику због финансијских малверзација. 

Зато не чуди да се Јеремићева "дипломатска офанзива" на Србију увек појачава паралелно са међународним притисцима на нашу земљу. У томе он види шансу да поново дође на власт. 

Од човека који је без изузетка, увек и доследно радио само за личне финансијско-политичке интересе, не може се ни очекивати да националне интересе стави на прво место.

 

 

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка