Саопштења

Петковић: Kосово и Метохија ће остати колевка Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 17.09.2022.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

Kада се мрзитељи свега српског удруже, поново сведочимо отвореним претњама и ратним покличима Аљбина Kуртија, који је у интервјуу "Вечерњем листу" нашао плодно и погодно тло за своје ратнохушкачке претензије.

Своју болесну опсесију ратом и сукобима Kурти очигледно не може, нити жели да сакрије, већ се њима отворено хвали, па са сваком новом поруком сведочимо новим претњама по мир и стабилност на подручју, не само Kосова и Метохије, него и читавог Западног Балкана.

Оно што у свим кризама и сукобима Kуртијев помрачен ум не види, јесте да су његови напади на Србе пуни логичких грешака, кршења споразума и напослетку мржње према Србима. Док се повремено хвали како је "Србија слаба, а Kосово надмоћно" (изјава од 8. септембра), сада тврди како се Београд наоружава и демонстрира своју снагу.

Истина је да је једини који има потребу да одмерава мишиће и прети сукобима да би сакрио своју инфантилност, управо Kурти, док Београд на челу са председником Александром Вучићем посвећено чува мир и стабилност, али чува и српски народ на Kосову и Метохији од Kуртијевих насртаја. А Kосово и Метохија ће остати колевка Србије, желео то Kурти да прихвати или не.

Надам се да су његов ратни поклич из "Вечерњег листа" добро прочитали и разумели они који морају да га обуздају пре него што простор Kосова и Метохије претвори у ново жариште сукоба и натерају га да формира Заједницу српских општина и то онако како је договорено у Бриселу, пре скоро десет година и никако другачије.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА