Саопштења

Петковић: Курти би највише волео да на Косову и Метохији нема Срба

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 23.03.2023.

 

Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије 

 

Док се Аљбин Курти својски упире да побегне од обавезе формирања Заједнице српских општина, онако како је то предвоиђено у потписаним споразумима из Брисела 2013. и 2015. године, он се све више уплиће у сопствене лажи и недоследности.  

Јасно је да онај који је ЗСО називао детињаријом, тврдио да Бриселски споразум не постоји у Приштини сада има проблем да својој јавности објасни зашто је у Охриду пристао да формира ЗСО према једино валидним документима, Првом бриселском споразуму и пратећим споразумима. 

Да је то тако, потврђују и међународни представници у својим изјавама и не постоји та временска машина која Куртија може да врати 10 година уназад како би изнова написао Бриселски споразум. 

Када Аљбин Курти покушава да оспори принцип формирања Заједнице српских општина, јасно је шта га жуља – чињеница да Београд неће признати такозвано Косово, као што се неће ни сагласити да Приштина постане члан Уједињених нација, док год је Александар Вучић на челу Србије.

Јасно је да би Курти највише волео да на Косову и Метохији нема Срба, да има етнички чисте албанске градове, али чињеница је да Срби остају и опстају на својим вековним огњиштима и нема тог Куртија који их може икада више протерати.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА