Саопштења

Петковић: Курти се плаши Вучићеве посете српском народу на КиМ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 31.03.2023.

 

Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије 

 

Нервоза Аљбина Куртија због договора у  Охриду, одакле се вратио без икаквог потписа и признања од стране Београда, али сa обавезом формирања ЗСО, свакога дана ескалира. Зато се сада узалуд јуначи да може да забрани посету председника Александра Вучића српском народу на Косову и Метохији, иако се он ту ништа не пита!

Ко је Курти да одређује и даје дозволе за посете покрајини председнику Вучићу када постоје потписани споразуми који ово питање јасно регулишу?

У Охриду је јасно договорено спровођење свих претходно порписаних споразума, па самим тим и Споразума о званичним посетама, по коме Приштина може само да прими к знању посету званичника Београда простору КиМ, а не да је одобрава или пак забрањује.

Овакве изјаве Аљбина Куртија најбоље показују са каквим реметилачким фактором се све време суочава Београд у дијалогу.

Јасно је да Курти не жели дијалог и на све начине покушава да избегне формирање Заједнице српских општина, али те своје трикове Курти може да прода можда на пијаци и нигде више.

Јасно је да се Курти плаши Вучићеве посете јер зна колико би она значила српском народу на Косову и Метохији, а Курти у српске средине иде кришом и на превару и враћа се обешеног носа и необављеног посла.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА