Саопштења

Петковић: Куртију су у глави само сукоби

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 21.09.2022.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

 

То што Аљбин Куртију "не може да искључи сукобе у региону", говори само о његовој намери да изазивањем тензија и криза на Косову и Метохији запали простор Западног Балкана. 

Куртију су у глави само сукоби, а никако дијалог, компромис, нормализација односа које не помиње ни у једном свом јавном иступу. Али, Куртијеву тзв. "конструктивност" су добро упознали и у Бриселу, где је одбијао сваки предлог и договор, показујући ригидан став према дијалогу и формирању Заједнице српских општина, на коју Срби чекају скоро 10 година. 

Уместо да формира ЗСО, Курти гради илегалне базе на северу покрајине које диже на земљи отетој од Срба и то пред очима међународне заједнице. Нека се нико не заварава да је намера Приштине у тим једностраним потезима племенита и хуманитарна, права намера је заправо покушај Куртија да затвори Србе на северу покрајине у обруч, што му неће поћи за руком. 

Због тога Курти већ годину дана отворено обмањује јавност, наводно пребројавајући некакве српске базе око административне линије са Косовом и Метохијом, како би оправдао своје милитантане поступке, а ситуацију у Украјини користи као смоквин лист да би сакрио и оправдао своје подле намере.

 

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА