Саопштења

Петковић: Никада мржња неће бити снажнија од истине

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 12.01.2021.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Монструозне претње смрћу упућене председнику Србије Александру Вучићу и његовом сину Данилу показатељ су како се лако атмосфера мржње и нетрпељивости коју у јавности ствара део опозиције прелива и на друштвене мреже и постаје оружје у рукама сумњивих појединаца.

Овакве поруке по правилу долазе након што председник најави отварање нових фабрика или истакне економске успехе Србије. Претње не долазе случајно и директно су инспирисане острашћеним ђиласовским кампањама којима свакодневно сведочимо. Иако су њихови аутори можда анонимне особе са друштвених мрежа, потпис њиховог инспиратора је више него јасан.

Претње смрћу председнику Србије, његовом оцу, мајци, брату и деци нажалост нису изолован случај и са њима породица Вучић живи свакодневно. Зато позивам надлежне органе да без одлагања реагују у овом, али и свим другим случајевима директног угрожавања безбедности председника Вучића и чланова његове породице.

Док се Српска напредна странка труди да гради друштво дијалога и толеранције, у којем иако се не слажемо можемо да разговарамо, дотле појединци сматрају да је насиље одговор на све економске резултате, нове ауто-путеве, болнице, фабрике.

Никада мржња неће бити снажнија од истине, а резултати којима свакодневно сведочимо остаће наш једини одговор.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка