Саопштења

Петковић: Окупација никада у историји није била трајно стање

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 25.05.2023.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

Куртијеви гаулајтери, прерушени у назови градоначелнике, положили су данас заклетве, чиме је формализована окупација четири општине на северу Косова и Метохије од стране Приштине.

Вероватно никада у историји демократије није било избора са тако безначајном излазношћу а да они који постављају мерила демократије у савременом свету резултате таквих избора признају.

Јасно је да овај акт силовања демократије и људских права јесте одговорност Аљбина Куртија, као великоалбанског идеолога и антисрпског шовинисте, али иде на душу и делу међународне заједнице, који је, руковођен кратковидим геополитичким интересима, решио да суспендује политичка права српског народа на КиМ.

Окупација никада у историји није била трајно стање, па неће бити ни у четири општине на северу КиМ, и она ће убрзо бити окончана, међутим српски народ ће дуже од Куртијеве окупације памтити сраман начин на који су лажни корифеји савремене демократије за тако нешто дали зелено светло.

Српски народ никада у прошлости слободу није добијао на поклон, већ се за њу увек изборио сопственим прегнућем и националним јединством, и сада, када су све маске пале а лицемерје дела међународне заједнице постало потпуно огољено, Срби ће бити ти који ће одлучивати о својој националној судбини, а не Аљбин Курти или било који инострани фактор.

Наш народ надживеће и ову ситуацију без преседана у савременој мирнодопској европској историји, тако што ће наставити да се свим снагама бори за мир и поштовање међународног права, а Срби са КиМ ће, уверен сам, остати јединственији него икад, јер осим своје државе Србије и сопствене одлучности немају друге одбране од зулума којем су изложени.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА