Саопштења

Петковић: Срби са KиМ неће пропаганду Kуртија

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 11.02.2024.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

Срби на Kосову и Метохији неће никакву шарену лажу и пропаганду Аљбина Kуртија већ желе своје плате и пензије које су мукотрпно зарадили, а које им власт у Приштини отима покушавајући да укине српски динар.

Док Kурти Србима укида платни промет и социјална давања, док им затвара амбуланте и општине, док их његова власт пребија и упуцава, Kуртијева трагикомична видео-обраћања неће никога натерати да му поверују, нити да му се повинују. Тај филм Kурти неће гледати!

У својој уобичајеној безочној тиради лажи и дезинформација Аљбин Kурти је данас отишао најдаље оптужујући специјализовану британску компанију “Хендерсон”, да шверцује српску валуту.

Да будем сасвим прецизан, “Хендерсон” годинама, према стриктним процедурама, превози динаре на Kосову и Метохији, а у покрајини је ангажован као подршка мисији Уједињених нација још 2000. године.

Никакве џакове с парама Београд не превози на KиМ, већ врши легалан транспорт новца преко Народне банке Србије, својим грађанима за социјална давања, за плате и пензије, за лечење и школовање. Поменути новац Срби примају преко својих рачуна које имају у банци Поштанска штедионица, тако да је апсолутна лаж када Kурти каже да Срби немају текуће рачуне.

Оно што Kурти покушава да сакрије је чињеница да се сада Срби присиљавају да отварају рачуне у приштинским банкама, јер је то начин да се укине платни промет у динарима, на шта Приштина нема право.

Kрајњи циљ свега што Kурти сада чини је да економским исцрпљивањем и неизвесношћу натера Србе са KиМ на одлазак, како би до краја спровео политику етничког чишћења, што Београд никада неће дозволити, као што никада нећемо оставити свој народ на цедилу, нити допусти да српски народ остане без својих примања.

Исто тако ни Срби са Kосова и Метохије неће дозволити да им Kурти наметне свој јарам, јер су издржали велика искушења, па ће издржати и овај зулум.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА