Саопштења

Петковић: Стаменковски је руковођена жељом да науди Србији

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 19.03.2023.

 

др Петар Петковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Нејасно је да ли госпођа Милица Ђурђевић Стаменковски на бесмислен и баналан начин коментарише јучерашњи састанак представника Београда и Приштине уз посредовање ЕУ подстакнута суштинским неразумевањем политике и међународног права, или је просто руковођена жељом да науди Србији.

Може се разумети њена паника и незадовољство због тога што председник Александар Вучић није ништа потписао у Охриду, већ је знањем и упорношћу успео да издејствује да Приштина буде обавезана да моментално почне рад на формирању Заједнице српских општина, јер наношење политичке штете председнику Србије јесте њен главни политички циљ, али се не може разумети њен порив да упорно ради против сопствене земље.

Занимљиво је да политички противници Аљбина Куртија састанак у Охриду тумаче као пораз Приштине, а да госпођа Ђурђевић Стаменковски заступа сасвим супротну тезу о некаквој победи великоалбанске идеје, чиме је, вољно или невољно, постала адвокат и савезник Аљбина Куртија.

Поменута представница опозиције ће, уколико жели да нешто научи о политици и етици, имати прилику да то и учини, јер председник Вучић је, као одговоран државник, најавио да ће заинтересоване представнике парламентарних група детаљније упознати са резултатима разговора у Охриду.

Као непосредан сведок тих разговора не желим да, у стилу кафанске политике који је толико драг и својствен госпођи Ђурђевић Стаменковски, говорим о победама и поразима, али јасно је да је председник Вучић знањем, озбиљношћу и одговорношћу одржао лекцију свим неодговорним политичким субјектима у Србији који у сваком изазову за нашу земљу препознају своју шансу.

Али, ако је неко или нешто у Охриду претрпело пораз, онда је то лешинарска политика госпође Ђурђевић Стаменковски и њених сабораца.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА