Саопштења

Петковић: Стефановићеве наде су узалудне

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.11.2020.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Борко Стефановић је својим најновијем "експертским" излетом у међународну политику потврдио да група тајкуна и политичара окупљена око Драгана Ђиласа на исход председничких избора у САД никада није гледала из перспективе интереса Србије и њене борбе за Косово и Метохију, већ искључиво надајући се да ће промене у Белој кући бити чаробни штапић којим ће се бојкоташка опозиција мимо воље грађана вратити на позиције власти и моћи у Србији.

Стефановићеве наде су узалудне, јер Србија је протеклих година показала да је конструктиван и поуздан актер у међународним односима, али и самостална и поносна држава спремна да гради и обнавља пријатељства и решава несугласице и отворена питања дијалогом, чиме је заслужила поштовање и на Истоку и на Западу.

Колики су Борко Стефановић и његов некадашњи шеф Вук Јеремић били експерти за америчку и светску политику сведочи и то што је Србија за време њихове власти била на међународном плану у потпуној дефанзиви и узмицању и да се својевољно одрекла права да има било какве државне и националне интересе.

Марко Ђурић ће као амбасадор Србије у САД, какав год лични анимозитет Стефановић гајио према њему, у Вашингтону представљати, не Ђиласову и Јеремићеву Србију улизица и капитуланата, већ Србију будућности, успешну земљу и регионалног играча који истовремено успева да заштити своје државне и националне интереса али и да  докаже да није део проблема, већ део решења.

Ако Борко Стефановић мисли да ће неко моћи да сруши такву Србију да би њега и Ђиласа довео на власт, грдно се вара, а понајмање су за такву авантуру расположени грађани Србије.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА