Саопштења

Петковић: Тадић поткопава позицију Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 15.09.2021.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Борис Тадић је изгледа навикао да страни државници са њим разговарају језиком уцена и условљавања, па му се такав сценарио привиђа и код председника Србије Александра Вучића.

За разлику од давно прошлог времена када је он одлучивао о судбини Србије и српског народа, наша држава на челу с председником Вучићем данас води одговорну националну политику и уважени је саговорник на међународном пољу.

Подједнако неуспешан и као политичар и као психолог, Тадић би морао да зна да аутопројекција није начин да сопствене политичке неуспехе приписује другима, већ да би најбоље било да се суочи са својим грешкама.

А чињенице говоре да је Тадић побегао у Румунију док је такозвано Косово проглашавало независност, а да су му други писали саопштења када се над српским народом на Косову и Метохији спроводио погром, да је својом погубном одлуком довео Еулекс у покрајину као и учествовао у легализацији тзв. косовске независности постављањем катастрофалног питања Међународном суду правде у Хагу о сецесији Косова и Метохије.

Зато нека се окане спинова и лажи и престане да свесно поткопава спољнополитичку позицију Србије само да би покушао поново да се докопа власти.

Срби на Косову и Метохији знају да их Александар Вучић никада неће оставити на цедилу и да ће се увек залагати за њихове интересе. А то што је Тадић прошао неславно током разговора са канцеларком Меркел, отворено жалећи што је канцеларка пре два дана похвалила Србију и председника Вучића показује колико је у случају Бориса Тадића потребна једна дубока психоанализа.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА