Саопштења

Писмо честитке Јадранки Јоксимовић од Међународне демократске уније жена (IWDU)

Писмо честитке интернационалном секретару СНС и министру за европске интеграције Јадранки Јоксимовић од стране Међународне демократске уније жена (IWDU)

 

Драги министре,

У име огранка жена Међународне демократске уније (IWDU), желели бисмо да честитамо изванредну победу Српске напредне странке на недавним изборима. Драго нам је да је српски народ дао подршку обновљеном и јачем мандату за вашу јасну агенду и пут ка Европској унији. Таква победа ће помоћи даљем просперитету и стабилности у вашој земљи и широм региона.

Такође, користимо ову прилику да вам лично честитамо што сте поново именовани за српског министра за европске интеграције. Под вашим вођством, зближавање Србије са ЕУ је енормно напредовала. Ми у Међународној демократској унији жена смо задовољни што видимо једну од наших потпредседница на тако високом положају у политици и желимо вам пуно успеха у будућем раду.

Међународна демократска унија жена не постоји само да прослави достигнућа оних који су већ успели, већ и да помогне млађој генерацији политичарки када уђу у арену. Циљ нам је да подстакнемо њихове амбиције и омогућимо умрежавање и обуку које им дају самопоуздање за успех. С тим у вези, дозволите нам да истакнемо велико постигнуће ваше Владе у именовању скоро 50% жена на министарска места. Србија је водећи пример родне једнакости у светском савезу десног центра и свака жена лидер из Српске напредне странке пример је за будуће генерације.

Радујемо се наставку продуктивног партнерства.

 

Међународна демократска унија жена (IWDU)