Саопштења

Поповић: Драган Ђилас је очигледно остао загледан у прошлост

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 13.11.2020.

 

Биљана Поповић

чланица Председништва Српске напредне странке

 

Само пре неколико месеци, уочи првомајских празника, док смо се борили са Ковидом и улагали максималне напоре да сачувамо људске животе, тајкун Драган Ђилас у свом обраћању, тражио је да се не затвара и не малтретира народ. Због мржње према једном човеку, Александру Вучићу, на чему базира целу своју политичку идеју, и сам је кршио мере кризног штаба, подсмевао се, позивао грађане на непослушност, организовао протесте и ронио крокодилске лажне сузе. Тајкун који из досаде не зна шта ће са собом, гладан и жедан своје фотеље чинио је све да унесе сумњу у исправност и искрену посвећеност наших стручњака.

Данас, без имало срама, позивајући се на некакав кризни штаб, предлаже своје мере и затварање Србије. И опет помињући председника државе, као да је Вучић тај који доноси мере, а не кризни штаб, односно стручњаци који су једини меродавни да о томе одлучују, кризни штаб који чини све сачува здравље грађана, да се ублаже последице пандемије, која је захватила цео свет. Драган Ђилас је очигледно остао загледан у прошлост, када су он и његови саборци управљали државом, мешали се у све и свашта и тако демонстрирали своју моћ. Лако је милионеру да са безбедне удаљености критикује. Човек који никада није објаснио како је од 74.000 евра успео да стекне имовину вредну 25 милиона евра, себи даје за право да дели лекције другима, и меша се у оно што свакако није његов посао, јер кога данас представља Драган Ђилас?

Грађани верују својој држави, зато што се Србија, мала земља, стоички бори да сачува животе својих грађана, правовременим реаговањем и исправним одлукама. За разлику од времена када је владао Драган Ђилас, данас се улаже у здрвство, медицинску опрему, граде болнице, и поштује сваки медицински и немедицински радник и њихов велики допринос у овој тешкој борби.

На почетку пандемије, Србија је међу малим бројем држава имала довољан број маски, респиратора, лекова и дезинфекционих средстава. Иако нас је задесила страшна катастрофа, били смо спремни да се боримо.

У време Драгана Ђиласа бринуло се о сопственом џепу и како би се што више окористили док су на власти. Оставили су све разваљено и руинирано, али данас перфидно критикују.

На срећу, Србија има домаћина, Александра Вучића. А Драган Ђилас може једино да пролива сузе.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА