Саопштења

Саопштење за јавност - 04.10.2010.


Лаж је да Томислав Николић није имао позив да присуствује чину устоличења, а чак и да није имао, поставља се питање – како то да политизација чина устоличења није то што је Борис Тадић био у скоро сваком кадру преноса, а да је Николићу одузето право да само присуствује том чину, без камера и медијске помпе?
Српска напредна странка зато поставља председнику Србије и Демократске странке Борису Тадићу питање: На основу којих критеријума је то његов кабинет састављао подобне листе званица за чин устоличења, чин који би требало да је слободан и отворен за све грађане Србије? Који су то политичари који, по критеријумима Тадићевог кабинета имају право и да буду само људи, грађани, верници и поштоваоци Српске православне цркве? И по ком основу су то право одузели Томиславу Николићу, који није државни званичник, већ лидер највеће опозиционе странке?
Српска напредна странка је искрено забринута за стање људских и грађанских права у Србији, пошто је очигледно да је на делу отворено шиканирање дела опозиције, што је још један разлог за потребу расписивања ванредних парламентарних избора.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ