Саопштења

Саопштење за јавност - 08.08.2011.

Још један неуспех власти представља податак да су у Београду у последње 3 године поскупеле готово све комуналне услуге, попут Инфостана, градског превоза, грејања, као и све административне таксе, а да је градска власт за сваки посао узимала кредите, чак и од комерцијалних банака! Значајно увећана цена свих радова у Србији и Београду покривена је бесомучним задуживањем, тако да само Београђани данас дугују више од 53 милијарде динара на име разних кредита!

Иако је градоначелник Београда више пута најављивао да ће цена моста са приступним саобраћајницама бити 120 милиона евра, подаци Скупштине Београда су га демантовали, јер је тренутна цена моста, без камата, 404 милиона и 900 хиљада евра! Покушај градоначелника да лажно представи цену моста са приступним саобраћајницама, демантовали су и подаци Европске банке за обнову и развој и Европске инвестиционе банке од којих је Град Београд у 4 наврата узимао кредите у укупном износу од 289 милиона и 900 хиљада евра. Са новцем који се издваја из буџета Града, у тренутку када буде потпуно изграђен, мост са приступним саобраћајницама преко Аде ће Београђане коштати између 405 и 500 милиона евра, и тако ће постати најскупљи мост на свету! Ове кредите за вишеструко преплаћени мост, нажалост, плаћаће многе будуће генерације грађана Београда, али и Србије.  

Поред гаранција власти да ће мост бити завршен до краја текуће године, сада је јасно да ће радови на мосту преко Аде бити завршени тек 2012. године. Уместо објашњења због чега се завршетак радова стално одлаже, као и податка колико ће мост грађане Србије на крају стварно коштати, власт је својим суграђанима понудила само пешачки прелаз преко Саве.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ