Саопштења

Саопштење за јавност - 12.09.2011.

Уместо да као чланица регулаторног тела чини све да се говор мржње као и сви други облици кршења закона онемогуће у електронским медијима, госпођа Суша је најпрљавијим речником говорила о онима који не мисле исто као она. Овај њен наступ, на телевизији која има национално покривање, госпођу Сушу је додатно дискредитовао за чланство у регулаторном телу задуженом за бригу о електронским медијима.  

Српска напредна странка очекује, а на основу члана 30. Закона о радиодифузији, адекватну реакцију Савета РРА и суспензију даљег рада госпође Суша у овом телу. У супротном се намеће питање кредибилности свих чланова Савета, па је СНС спремна да покрене поступак за разрешење свих чланова Савета РРА уколико изостане реакција на јавни говор мржње једног члана овог тела. Само оваквом  реакцијом Савета грађани

Србије могу да очекују да ће у периоду који долази, РРА свој посао радити у складу са   законом, а не у интересу владајуће већине.

Скандалозно понашање Гордане Суше на најбољи начин показује на који начин су бирани људи на најодговорнија места која се баве медијима у Србији, и да је једини критеријум тог избора био острашћен и навијачки однос у корист власти.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ