Саопштења

Саопштење за јавност - 20.08.2011.

Београдске општине потпуно су централизоване, а грађанима је одузета прилика да брзо и ефикасно решавају своје свакодневне проблеме. Сви послови асфалтирања поверавају се малом броју фирми које радове изводе по ценама које нису најбоље по Београђане, баш као у случају реконструкције Булевара Краља Александра, када је понуда која је прихваћена била за 650 милиона динара скупља од најповољније.

Имајући ове чињенице у виду, не чуди да и само помињање имена Александра Вучића ствара панику и страх у редовима функционера градске власти,  поготово оних који за себе страхују од законских последица промене власти и откривања кривичних дела које су починили. Градски одбор Београд Српске напредне странке изражава увереност да ће Александар Вучић прихватити кандидатуру за градоначелника Београда, а током септембра ће се о овој иницијативи изјаснити сви чланови Српске напредне странке који територијално припадају београдском одбору српских напредњака. Посебно нам импонује чињеница да се о овој иницијативи већ изјашњава и руководство Демократске странке, које у кандидатури Александра Вучића види препреку за даљи наставак пљачке Београда и његових становника.

Међутим, оно што Београђане највише брине је чињеница да, осим личних увреда и измишљотина изречених на рачун Александра Вучића, представници коалиције Ђилас-Динкић нису дали одговор ни на једно питање везано за цену моста преко Аде са приступним саобраћајницама, па данас нико не зна колико овај пројекат до сада кошта Београђане и колико ће их још коштати до краја изградње. Такође, градска власт Драгана Ђиласа и Млађана Динкића не жели да открије податак да је у претходне три године изградила само три нова дечија вртића, док су све остале, за које тврде да су највећи успех градске власти, само реновирали или откупили од приватних власника тих објеката, и то не откривајући ни цену коју су Београђани за то платили.

Због свега наведеног, желимо да још једном, хиљадити пут, постављамо питање градској власти Драгана Ђиласа и Млађана Динкића – колико Београђане кошта мост преко Аде са приступним саобраћајницама? Надамо се да ће градска власт, у складу са цивилизацијским нормама, дати одговор на ово питање које данас интересује све Београђане.

Председник Градског одбора Београд
Српске напредне странке
Небојша Стефановић