Саопштења

Саопштење за јавност - 21.09.2010.

 
У том смислу, отварање дијалога са Демократском странком Србије, и договор око минималног заједничког циља – расписивања парламентарних избора, значајан је помак ка озбиљнијем и синхронизованијем деловању опозиције.
И поред и даље постојећих значајних разлика између Српске напредне странке и Демократске странке Србије, посебно у погледу односа према Европској унији, без које, како сматра Српска напредна странка нема суштинског економског и социјалног опоравка Србије, напредњаци у доброј вери настављају разговоре и траже партнере у борби за расписивање ванредних избора.
Истовремено, Српска напредна странка изражава чуђење неуравнотеженом реакцијом Демократске странке на чињеницу да се у Србији на уљуђен и демократски начин води опозициона борба против катастрофално лоших резултата власти у свим сферама друштва. Као самопрокламоване демократе, требало би да буду срећни због развоја конструктивне и снажне опозиције, и да покажу више слуха и одговорности према захтевима и акцијама Српске напредне странке коју подржава највећи део грађана Србије.
Нажалост, банална реторика етикетирања и неутемељених оптужби, показује колико је власт, на челу са Демократском странком безидејна, стерилна и потпуно окренута чувању сопствених позиција, а не бризи о грађанима Србије и њиховој будућности.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ