Саопштења

Саопштење за јавност - 29.11.2010.

Господин Јуншан је током састанка нагласио да посета делегације Српске напредне странке има велики значај у унапређењу пријатељских односа између Кине и Србије, али и за развој сарадње у другим областима, пре свега у економији. Он је додао да је запажен брзи развој Српске напредне странке, која је постала значајна снага у Србији, чију политику подржава велики број грађана. Томислав Николић је свом домаћину рекао да Српску напредну странку и Комунистичку партију Кине спајају велико пријатељство и жеља да наши народи живе боље, као и да Кина и Србија имају интерес да сарађују за добробит обе државе. Основни приоритет Српске напредне странке је привлачење нових инвестиција, знања и технологија у Србију и зато је сарадња са Кином веома значајна, истакао је Николић.

Са господином Ченом Фенгксијангом делегација Српске напредне странке разговарала је о детаљима будуће сарадње Српске напредне странке и Комунистичке партије Кине, при чему је посебно истакнуто да политичке странке морају бити одговорне према грађанима, нарочито у време економске кризе и да свака одговорна Влада данас, поред привредног развоја, мора да покаже разумевање за социјални положај својих грађана.

Томислав Николић и делегација Српске напредне странке обишли су данас и једну од највећих компанија у Кини – China Guodian Corporation, где су са руководством Корпорације разговарали о потенцијалима привредне сарадње са Србијом и могућностима које она може да понуди инвеститорима.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ