Саопштења

Селаковић: Претње смрћу Вучићу постале су ствар политичког фолклора

Саопштење за јавност / 24.12.2021.

 

Никола Селаковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

 

Кампања вербалног насиља против председника Србије наставља се на друштвеним мрежама свом жестином, а претње смрћу шефу државе постале су готово ствар политичког фолклора и нешто чиме се појединци поносе. 

Најновији пример таквог безумља је објава Предрага Поповића, уредника у листу познатом по исцртавању снајперских мета на председнику Србије, који би председника Александра Вучића да веша, ни мање ни више, него о лустер.

У тој оргији вербалног насиља су уједињени, не само очигледни политички екстремисти већ и део самозване српске интелектуалне елите, а сви заједно чине елиту идиота. 

Њихова мржња према председнику Србије појачава се упоредо са политичким и економским успесима наше земље, што је необориви доказ да њихов циљ није наношење политичке штете једној особи, већ заустављање и назадовање Србије, а тога се сигурно нису сами досетили. 

Колико год да је Србија предвођена председником Александром Вучићем померила границе личних слобода дозволивши да сваки идиот наступа као џелат, у једном тренутку ће бити неопходно да се, у име заштите демократских слобода и напретка Србије, обелодани у чије име са ова кампања води, чијим парама и по чијем налогу. 

Србија не сме да буде толерантна према овој врсти друштвеног лудила, јер вербално насиље у јавном простору има тенденцију да прерасте у физичко насиље. Историја нас је научила да тамо где се на ломаче бацају књиге на ломачама ускоро заврше и људи, па тако и претње смрћу, ако дозволимо да постану друштвено прихватљива чињеница, неће остати само претње.  

У име Србије, њеног напретка и свих пристојних грађана ове земље који желе да живе у стабилном и напредном друштву, захтевам од надлежних органа да овом лудилу стану на пут.

 

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА