Саопштења

Селаковић: Србија ће и даље Марковићу гарантовати право да мрзи

Саопштење за јавност / 17.12.2021.

 

Никола Селаковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Као министар спољних послова Србије на сваком кораку добијам похвале због реформских процеса у нашој земљи и јачања наше економије, и зато не могу да се начудим томе што портпароли тајкунима предвођеног дела српске опозиције, у које се убраја и Горан Марковић, тако упорно настоје да изграде слику о Србији као некаквој земљи неслободе. 

Србија и њен председник Александар Вучић у најутицајнијим круговима европске политике и дипломатије, а реч је о земљама које су колевка савремене демократије, добијају речи охрабрења и подршке, и заиста је необично то што неке овдашње јавне личности радије живе у некој морбидној халуцинацији уместо да деле задовољство због успеха своје државе. 

Има ли веће потврде нивоа демократије у Србији од тога да је некоме допуштено да у медијима предвиђа и прижељкује насилну смрт председника сопствене државе?

Не само да Србија није неслободна, већ је, како се чини, отишла и предалеко у гарантовању слобода, јер не могу да замислим ниједну европску демократију у којој су изливи мржње са јасним претећим порукама демократски изабраном председнику нешто што би се толерисало. 

Малобројна група агресивних и необјашњивом агресијом заслепљених појединаца у континуитету испипава границе до којих је могуће некажњено ићи у мржњи и претњама, и одавно су изашли из оквира политичке културе каква мора да краси свако демократско друштво, али тиме су само разоткрили и своје фрустрације и своје праве жеље и намере. 

Лажно се представљајући као борци за демократију, они заправо свакодневно пљују на демократију, али Србија ће као уређено, напредно и просперитетно друштво наставити да се развија упркос њиховим жељама. 

Колико год да ме као пристојног човека вређа и једи простаклук и агресија, сигуран сам да ће Србија, као демократска земља, предвођена демократски изабраним председником и Српском напредном странком, наставити да господину Горану Марковићу гарантује право да мрзи и да буде непристојан и примитиван.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА