Саопштења

СНС за ванредне покрајинске изборе


Српска напредна странка на основу аргумената и посебно на основу економских показатеља у АП Војводини које износи државни Завод за статистику, захтева  промену актуелне политике коју спроводи Влада Војводине, чиме би се зауставили даљи негативни економски трендови.

Нетачне су и неутемељене тврдње представника Демократске странке у Војводини о томе да Српска напредна странка жели да силом и притисцима наметне нови политички концепт, већ напротив, наше инсистирање на ванредним покрајинским изборима кроз јасну и веома прецизну аргументацију показује отворену критику на коју Демократска странка нема одговор. 

Ако је све у Војводини идеално и ако је Војводина заиста четврта европска регија као што тврде демократе, онда и не постоје разлози за упорно избегавање народног одговора на изборима. Ако су заиста успешни и уколико са резултатима могу пред бираче, зашто се онда боје изјашњавања грађана и зашто се једино позивају на голи број посланика у Скупштини АП Војводине без укупне провере воље оних којих је у Војводини највише и који имају супротна мишљења о битним питањима за укупан друштвени развој.

Српска напредна странка ће увек користити своје право да чистом и отвореном критиком, без личних увреда, прљавих и лажних конструкција, отвара важна питања у нашој земљи, а једно од најважнијих питања је и питање Уставног положаја Војводине и њеног бржег и квалитетнијег економског развоја. На та питања монопол не може имати ни једна политичка странка, без обзира да ли је на власти или у опозицији и зато нас чуде нервозне реакције представника покрајинске власти који јавну функцију све више виде као трајно власништво, а не као пролазни и смењиви облик спровођења воље грађана.

Војводина мора имати и имаће сва права која јој према одредбама Устава Републике Србије припадају и то није монопол ни једне Владе, ни једне странке и ни једног појединца.