Саопштења

Старовић: Вук Јеремић би волео да смо сви кратког памћења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 08.01.2022.

 

Немањa Старовић

члан Главног одбора Српске напредне странке и државни секретар Министарства спољних послова

 

Вук Јеремић је изгубио свако морално право да се изјашњава по питању Косова и Метохије и одбране српских државних и националних интереса онда када је Србији приредио фијаско пред Међународним судом правде, а онда и изместио дијалог о нашој јужној покрајини из Уједињених нација на терен ЕУ.

Јеремић би волео да смо сви кратког памћења, али Србија памти његову дволичност и неодговорност у време када је обављао функцију министра спољних послова, а памте и сепаратисти у Приштини, који му се до данас захваљују због свега што је учинио за њихову ствар.

Не може се запаљивим кафанским патриотизмом који Јеремић ових дана упорно тренира поништити сва штета нанета нашој држави у време пљачкашке и по свему антисрпске власти Демократске странке, као што се не може заташкати чињеница да је у време када је он био на власти више од 80 држава признало једнострано проглашену независност тзв. "Косова".

Србија је данас искрено и доследно стуб регионалне стабилности и сарадње, зато што је то у најбољем интересу наше државе и грађана, а у интересу нам је и да са другим по бројности народом у региону градимо мир и продуктивне односе за будућност.

Албанија, са којом би Јеремић ваљда заратио у свом лажном патриотском заносу, поднела је кандидатуру за чланицу Савета безбедности УН у време док је он био на власти, и имао је дакле сваку прилику да предузме одговарајуће кораке уколико је желео да то спречи.

Модерна и напредна Србија какву смо, предвођени председником Александром Вучићем, изградили подижући је из каљуге у којој нам је оставила Демократска странка, не жели да са суседима распаљује напријатељства и омразе, па тако и са Албанијом намерава да гради односе на новим основама јер је то у интересу грађана наше земље и свих у региону.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА