Саопштења

Стефановић: Часна, већинска Србија се гади злоупотребе трагедије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 20.05.2023.

 

Небојша Стефановић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Само један дан је био довољан да цела Србија види ко јој жели добро и на томе ради сваког дана, а ко жели да је уруши, дестабилизује и да заустави њен развој. С' једне стране десетине хиљада грађана дошло је да директно од свог председника чује који су наши главни проблеми, како ћемо да их решимо, а нарочито који су наши планови за будућност и како ћемо да наставимо да развијамо нашу земљу.

Нема примера као што смо га имали у Панчеву да председник Републике, лицем у лице, хиљадама наших грађана отворено и искрено говори о свим важним питањима за нашу државу. То је пример најотвореније и најдиректније демократије, али и највећег поштовања према нашој земљи и нашим грађанима, који су председнику Вучићу дали највеће у историји забележено поверење.

С' друге стране имали смо једно од најбруталнијих гажења демократије и воље грађана. Имали смо наставак бруталног ругања дела опозиције по невиним жртвама у Београду и Младеновцу, њихову жељу да ове најтеже жртве које Србија памти преточе у политички профит.

Тражили су седницу Народне скупштине и добили су је, тражили су дијалог са владом и добили су га, добили су све одговоре које су тражили, али њих то не занима. Напустили су и парламент и разговор и изашли на улицу, јер само у улици и насиљу виде наду да могу да дођу до власти.

У данима када су цела Србија, наш председник и наша влада на највеће насиље које смо доживели одговорили тугом, али и одлучним мерама да се трагедије више никада не понове, они желе политички преврат на улици и насилни долазак на власт. Излазе из парламента, напуштају ТВ-емисије, не желе да разговарају ни са ким, јер уместо разговора они желе само улично насиље.

Одбијају чак и изборе који им се нуде, јер добро знају да на тим изборима немају шта да траже. Крију се чак и на протестима које организују, јер знају да ако стану у прве редове не би могли да доведу ни чланове своје породице.

Србија и српски народ, који имају јака осећања према свакој несрећи и увек показују велику солидарност у таквим тренуцима, никада до сада нису видели овакво политичко лешинарење над невиним жртвама свог народа, какво сада спроводи део опозиције. Србија ће добро запамтити ко јој наноси срамоту у најтежим тренуцима и ко жели да користећи највећу трагедију дође до власти.

Најбољи одговор Србија ће дати 26. маја на великом народном скупу, где ће јасно рећи да она није политички лешинар и да не гази по својим жртвама. То је наш најбољи и најубедљивији одговор свима који беже од одговорности и траже да Србија стане, уместо да настави још снажније после свих трагедија које је доживела.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА