Саопштења

Стефановић: Ђилас се из дана у дан једино бави политичарењем

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 28.03.2020.

 

Небојша Стефановић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Данашње писмо Драгана Ђиласа само је још једна у низу потврда да се он из дана у дан једино бави политичарењем. Док цела Србија на челу са председником Александром Вучићем покушава да се избори са ширењем корона вируса, Ђилас наставља своју кампању бојкота бриге за сопствену земљу и солидарности са сопственим народом.

Без трунке морала свакодневно напада сваку меру коју држава доноси у борби против ове пошасти, а сваку од тих мера доноси у договору са струком. И чињенично док се лекари, медицинске сестре, техничари, полицајци, војници, радници и сви у земљи на челу са Вучићем даноноћно не штеде и дају све од себе како би Србија добила и ову битку, Ђилас и слични пијуцкају еспресо и баве се странчарењем.

Очекивано од Ђиласа. Типично за њега. Једном генерал после битке, увек генерал после битке. Тако и данас прича приче како би он лекарима и медицинским сестрама дао хиљаде и хиљаде евра плате, обезбедио услове рада и ко зна шта још. Само никако да објасни како ништа од тога није спровео у дело за 12 година колико им је странка била на власти и одлучивала како ће људи у Србији живети. Макар да су тим истим сестрама и лекарима саградили неки клинички центар. А камо среће да је уложио барем делић новца који је зарадио у здравство. Потпуно супротно. Народ у Србији имао је прилику да гледа како им, у време када је Ђилас управљао, гасе фабрике, остављају их на улици без посла, премлаћују, бацају сузавац због јавног окупљања... Ђилас и другари су наравно имали прилику да гледају како им се увећавају милиони на рачунима.

Прегурала је то Србија. Србија и данас функционише захваљујући људима, наравно. Али то су данас људи којима је Влада Александра Вучића побољшала квалитет живота, повећала плате и обезбедила радна места. Добиће Србија и њен народ и ову битку, а разуме добро Србија шта Ђилас прича и чује како све чешће преузима реторику Бошка Обрадовића најављујући како ће бити и тужилац и судија и све друго кад ово прође. Јасно је народу да је Ђилас спреман да бојкотује и сопствени народ и земљу, све само да се дочепа фотеље. Само што га народ неће“.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА