Саопштења

Стефановић: Драган Ђилас ни овога пута није разумео поруку грађана Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 27.06.2020.

 

Небојша Стефановић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Драган Ђилас очигледно ни овога пута није разумео поруку грађана Србије. Ма колико пута понављао своје жеље о излазности и победи својих идеја бојкота, готово два милиона грађана Србије, колико је гласало за политику Александра Вучића, послало је врло јасну поруку којим путем желе да Србија иде.  

Поруку о назови идејама Драгана Ђиласа и његове интересно формиране скупине више пута је послала и Европска унија, јасно их оцењујући као са демократијом неспојивим. Наравно, вођен једино личним интересима, од тада кроз речи Млађана Ђорђевића и Бошка Обрадовића говори све најгоре о ЕУ и вредностима које заступају народи Eвропске уније. Eвропе се сети само онда када чује да поједини европосланици говоре лоше о Србији и такав му се наратив очигледно увек допадне.

Данас нам исти тај човек у време чије власти Србија није ни могла да почне приступне преговоре са ЕУ због свог безакоња и недемократског амбиса у ком се налазила дели лекције. Подсећам га, и то пре свега због грађана Србије, да ЕУ јесте сматрала да је Србија најкорумпиранија земља у целој Европи, али у време када је било могуће да један директор Народне канцеларије председника Републике, министар, градоначелник и високи партијски функционер буде истовремено и најбогатији човек у овом делу Европе, а његово богатство стечено искључиво кроз узимање новца грађана Србије.

Када је у Србији било могуће да Драган Ђилас буде апсолутни господар медија у нашој земљи, о чему је најбољи суд дала покојна Верица Бараћ и то као председник Савета за борбу против корупције 2011.године, чему нема превише да се дода.

Из Србије јесте одлазило и до 100.000 људи годишње, јер нису видели никакву перспективу у земљи, која у време власти Ђиласа и његове скупине, као да је учествовала у такмичењу ко ће више фабрика затворити на дневном нивоу и оставити што више људи без посла.

За разлику од свега што су радили и раде Драган Ђилас и његови сарадници, Александар Вучић својом државничком политиком, борећи се истовремено за независност Србије и њену сувереност у одлучивању и храбро улазећи у решавање проблема које нам је Ђиласова власт оставила у аманет, ствара од Србије земљу у коју се коначно њени грађани из иностранства враћају и планирају да у њој стварају будућност за своју децу. Земљу у којој сви имају једнаке шансе и у којој су резултати мерљиви и видљиви сваком грађанину Србије.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка